Артікс ТЕРЕМКИ

м.Київ, проспект Глушкова 31-А тел: 098-464-2406 та 073-464-2406

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Дієта для зубів: захищаємо емаль

Стоматологи помітили, рідко, хто замислюється про харчування, яке б сприяло підтриманню здоров’я порожнини рота. У нашій статті піде мова про те, як не нашкодити здоров’ю зубів неправильним харчуванням, а захистити їх від виникнення неправильної кислотності в роті.

От декілька порад від нашого лікаря-парадонтолога:

  1. Не можна одночасно їсти холодну і гарячу їжу. Тим, хто любить контрастну їжу, гарантується швидке утворення тріщин на емалі зуба, що її послаблює. Тому задумайтесь, чи варто пити каву з морозивом, або пити гарячий чай на морозі, намагаючись зігрітися. Однак, і самі по собі, надмірно гарячі або холодні напої, однаково шкідливі поверхні зуба.
  2. Харчування корисними продуктами.

Запам’ятайте, найбільша кількість кальцію, який корисний зубам, у молочних продуктах: Парне молоко, сир і кефір. Далі за змістом кальцію стоять — в’ялена риба, морепродукти, сухофрукти. Зміцнюють зуби просто сирі овочі і фрукти, особливо — буряк, морква, груші та яблука. Пережовуючи такі продукти, багаті на клітковину, відбувається очищення зубів від залишків застряглої між зубами їжі, замість зубної щітки.

  1. Хоча без цитрусових не можна обійтися, слід пам’ятати, що сік цих приємних фруктів вчиняє руйнівну дію на емаль. Такий же вплив мають лимонади і газовані коктейлі, або просто чай з часточкою лимона, що б знешкодити від зайвої агресивної середовища, після вживання цих продуктів, не забудьте прополоскати рот, це позбавить вас від непотрібних наслідків і витрат на лікування зубів.

Ізюм та банани корисні для організму, але не для ваших зубів. Ці поживні продукти, шкідливі для зубної емалі, як також шоколад і кекси. Після будь-якої їжі, яка пристає до зубів, потрібно полоскати зуби або просто почистити їх.

  1. Факт: цукор шкодить зубній емалі. Він шкідливий не тільки під час розсмоктування цукерок, таких як іриски, карамельки, які знаходяться довго в роті, але і пари цукру, під час виготовлення цукерок, теж руйнують зубну емаль, і це знайоме всім хто працює на цукеркових фабриках. Тому довше не давайте дітям цукерки, замінюючи їх фруктовими соками, у яких міститься досить цукрі і солодкими фруктами. Хоча реклама стверджує, що в невеликій кількості, шоколад надасть корисну дію на нашу емаль і навіть зміцнить її.

Таку ж очищаючу дію для зубної емалі надає сир. Заїдаючи їжу шматочком твердого сиру, ви принесете тільки користь. Білкова дієта не дуже корисна для ясен і зубів, зате можна промальовувати рельєф.
Найкращим засобом боротьби з карієсом, показала себе петрушка, поставляє зубної емалі легкозасвоюваний кальцій. До того ж всього одна гілочка петрушки прекрасно усуває від неприємного запаху з рота, що викликається бактеріями.

Якщо ж і петрушка не допомогла, радимо Вам звернутися до досвідчених фахівців стоматологічного центру «Артікс» , які  дадуть відповіді на всі Ваші питання та розвіють Ваші сумніви та страхи!

Ми чекаємо на Вас!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

8 − один =