Артікс ТЕРЕМКИ

м.Київ, проспект Глушкова 31-А тел: 098-464-2406 та 073-464-2406

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Ортопантомограмма – що це і для чого вона подрібна

При відвідуванні стоматологіі завжди турбує питання – чи всі мої проблеми з зубами побачать, розпізнають, і, відповідно, вилікують?
Ще до роботи в стоматології , мені довелось зіткнуться з ортопантомаграммой. Це було декілька років тому і я не мала уяви,де її можна зробити, та й ще в моїй глушині. Жили ми тоді в селі під Васильковом. Було важко не лише запам*ятати, але й вимовити це слово.
А насправді, ортопантомограмма – це рентгенівський знімок зубів, який дає лікарю можливість дізнатись про стан зубів, кісткової тканини щелеп, вісочно-нижньощелепних суставів та гайморових пазух.
Панорамний знімок зубів є ключовим і незамінним моментом в підготовці до ортодонтичного лікування, хірургії, протезування і імплантації… Як відомо, правильна діагностика – це 50 % успішного лікування.
Лікар – ортодонт зможе за ортопантомограммою визначити наявність і ступінь розвитку зачатків зубів, ступінь формування коренів, без ортопантомограмми неможливо правильне планування .
Хірург – імплантолог за ортопантомограммою зможе визначити наявність або недостачу необхідної для імплантації кісткової тканини, кількість і розміри імплантів, а також динаміку приживлення імплантатів після їх впровадження .За допомогою панорамного знімку зубів можливо побачити повну картину стану околозубних тканин і коренів, наявність парадонтальних карманів, приховані міжзубні каріозні порожнини, хронічні запальні процеси на верхівках коренів зубів ( періодонтит, кистогранулеми, кісти ), які протікають безсимптомно, і на які лікар-стоматолог навряд чи зверне увагу, якщо пацієнт ні на що не скаржиться.
Ортопантомограмма також дає змогу лікарю не допустити помилок при плануванні виробництва складних робіт по протезуванню зубів.
Для отримання ортопантомограмми використовуються спеціальні аппарати – ортопантомографи.

Розрізняють плівкові і цифрові ортопантомографи , причому цифрові ортопантомографи мають багато переваг перед плівковим :
1. Рентгенівську плівку важко зберігати, з часом вона блідне, та й можливості діагностики по плівковому знімку досить обмежені через невозможности увеличить отдельный сегмент снимка , очаговых ушкодження знімку при проявці і т.д..
2. Цифровий знімок можна записати на компакт-диск, флешку, в необмеженій кількості роздрукувати на папері, відправити електроною поштою, окремо збільшувати ділянки ,точніше діагностувати захворювання шляхом підвищення або зменшення контрастності знімка.
Для лікарів – стоматологів перед консультацією пацієнта дані ортопантомограмми мають вкрай важливе значення.
Зробити якісний цифровий панорамний знімок зубів в Києві можливо всього в декількох клініках.Більш детальну інформацію по темі Ви можете знайти на нашему сайті: http://arttiks.com/ .Бажаємо здоров*я Вам і вашим зубам.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

1 × 3 =