Артікс ТЕРЕМКИ

м.Київ, проспект Глушкова 31-А тел: 098-464-2406 та 073-464-2406

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Ми відкриті

ПН-СБ 9:00 - 20:30, НД у черговому режимі

Артікс КРИШТАЛЕВІ ДЖЕРЕЛА

Київ, вул.Метрологічна 25 , оф.125 тел: 097-550-9062 та 073-550-9062

Лікування одного зуба в декілька відвідувань – що це?

Лікар стоматолог, який лікує один зуб в декілька відвідувань – шарлатан чи спеціаліст?

У Вас болить зуб (чи навіть не болить!) і там є карієс, як Вам здається… Лікар «відкриває» зуб, і бачить, що хвороба доповзла до нерва і треба тепер лікувати канали. І «лякає» Вас тим, що це займе 2-3 і можливо 4 відвідування… І Ваша перша думка: лікар хоче на Вас заробити L.Давайте разом розберемся: він шарлатан чи профі?

Ми не будемо сьогодні мучити Вас спеціальними різновидами хвороб кореневих каналів зуба і термінами і лікарськими методами подолання цих хвороб. Просто розберемся з цим процесом з точки зору загальної логіки.

Якщо у Вас не просто карієс, а вже зуб зіпсувався настільки, що оголився нерв зуба, і як правило, нерв має запалення і зуб «підниває», то логічним є що нерв прийдеться видалити. Згодні?

Видалити нерв можна зразу, але така вірогідність є лише коли це однокореневий зуб і для цього є показання. В більшості випадків лікар має поставити ліки, які кажучи простими словами «вб’ють» нерв, щоб під час його видалення нерв «не вбив» Вас! Це займе принаймні один тиждень (днів 10). І Вам треба прийти повторно, щоб видалити нерв.

І як виявляється, після видалення нерву, канал зуба пустий (!) і його треба запломбувати, щоб зміцнити, він не зламався і там не розвивалася інфекція (святе місце не пустує!).

Після пломбування каналів зазвичай лікар «закриває» зуб тимчасовою пломбою на декілька днів.

Навіщо спитаєте Ви? Щоб по-перше, бути впевненим що після пломбування каналів не було реакції на пломбувальний матеріал і, якщо навіть є реакція, то через пару днів запалення пройде. По-друге, матеріал яким пломбують канали остаточно застигає більше чим 24 години і може дати «усадку». Тому фінальну пломбу варто ставити через 2-3 дні! Тоді всі терміни якісного лікування будуть витримані.

Таким чином, лікар, який пропонує Вам лікування багато кореневого зубу з каналами в один прийом має викликати у Вас недовіру! А лікар, що налаштовує Вас на тривале лікування, піклується про Ваше здоров’я і результат свої роботи.

В любому випадку, якщо у Вас виникають сумніви щодо лікування Ваших зубів, перепитайте лікаря ще раз і попросіть пояснити, що саме Вам збираються робити, як і в якій послідовності. Це ні в якому разі не збентежить лікаря, а навпаки створить певну атмосферу співпраці між Вами і лікарем і зробить процес лікування принаймні зрозумілим і логічним для Вас. Все невідоме нас просто лякає.

Якщо у Вас є питання, пишіть нам, дзвоніть і наші лікарі стоматологічного центру АРТІКС проконсультують Вас БЕЗКОШТОВНО. Якщо Ви вже наважились на лікування – ми чекаємо на Вас!

 

4 comments on “Лікування одного зуба в декілька відвідувань – що це?

  1. Люба 20.05.2020 / Reply

    Чи може нити зуб ,коли поклали ліки?

    • Владислав 08.12.2020 / Reply

      Може, все залежить від діагнозу та ліків. Але якщо щось хвилює, необхідно звернутись до лікаря навідь якщо не підійшов термін відвідування.

  2. Таня 30.10.2020 / Reply

    Доброго дня, видалили нерв, поставили коаліцій, і тимчасову пломбу.
    Через 1 міс, пломба випала, звернулась до іншого лікаря, вичистив кальцій, почистив канали. Поставив антисептик на тиждень. Через 2 дні не можу натиснути на зуб, болить.
    Телефону весь день не бере трубку.
    Що робити не знаю.
    Чи має він боліти чи ні?
    Може його видалити, дайте пораду?!

    • Владислав 08.12.2020 / Reply

      Видаляти зуб не треба поспішати, треба зробити знімок (можливо декілька проекцій) і з’ясувати чи не має ще одного каналу, який не почистили, можливо це і викликає біль. Все одно треба відвідати лікаря і з’ясувати причину подальшого болю. Видалення призначають, коли вже не залишилось ніяких шансів зберегти зуб.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

шестнадцать − три =